Lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.
Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě, ale také na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění.
Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C).
Má velice jemnou čokoládovou vůni.
POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 3700 kJ (899 kcal)
tuky 99,81 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 59,48 g
sacharidy 0,2 g
z toho: cukry <0,40 g
bílkoviny <0,20 g
sůl <0,005 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Kód | Kód: 266/100 266/500 266/501 Zvolte variantu |
---|---|
Jméno značky: | Čokoládovna Troubelice |
Kategorie: | Pomocníci na pečení a vaření, ochucovadla, koření |
FRANTIŠEK BAČÍK
783 83 TROUBELICE 10
IČO: 74951521
DIČ: CZ8009285306